Het avontuur begint hier.

Bed and Breakfast starten in het buitenland

Het begint allemaal met visie en een droom: het beginnen van een vakantie-accommodatie waar gasten hun vrije dagen komen doorbrengen, waarbij u als waar gastronoom kunt optreden en toeristen kunt laten genieten van versproducten van het Hongaarse platteland en andere versnaperingen. Vakantiegangers lekker in de watten leggen en ieder jaar nieuwe faciliteiten toevoegen aan uw vakantieverblijf. Vorig jaar een nieuw zwembad, dit jaar extra kamers voor de verhuur en volgend jaar opent de camping. De hele dag lekker druk bezig en s'avonds lekker een terrasje pakken of neerploffen bij het zwembad. Terecht is het een droom van heel veel Nederlanders en Belgen, die maar voor weinigen is weggelegd. Tot men Hongarije ontdekt...

"Voor ons was het een droom om meerdere vakantiehuisjes te verhuren" (Jan & Ria)

Vaak begint het avontuur met het kopen van een huis in Hongarije. Men leert het land kennen en begint vervolgens de ongebruikte stal om te bouwen tot gastenverblijf en het achterliggende stuk land in te richten als mini-camping. Paar goedkope Ikea-bedden en tweedehands meubels in het gastenverblijf en de Chambres d'Hotes de Hongrie is geboren. Daarna moet er een website komen, maar is er altijd iemand in de familie handig met internet en anders is een weblog of facebook-pagina ook wel genoeg. Het hoogseizoen komt eraan dus nu moeten de boekingen nu wel komen....

 

Helaas blijkt dit voor veel mensen niet te werken. Gasten blijven uit. De enigen die komen logeren zijn vrienden en familie. En de kosten van de dure renovatie worden er niet meer uitgehaald. Hoe komt dit?

 

Stukje kennis en kunde

In het beginsel zullen de meeste "Ik Vertrek" avonturiers, zoals wij ze noemen, weinig of geen ervaring met gastronomie of marketing. Dit hoeft geen enkel probleem te zijn, want alles is te leren. Mede daarvoor is ons adviesbureau in het leven geroepen.

 

 

Investeren

Internet is voor ons een tweede wereld waar we dagelijks veel uren op doorbrengen en we komen dan ook regelmatig op websites van vakantiewoningen en campings van Nederlanders en Belgen. De eerste opmerking die gemaakt kan worden is: investeer alstublieft meer tijd in de vormgeving en de tekst. Sommige mensen denken dat een website niet belangrijk is en dat men wel door de slordigheden heen leest. "Het is immers goed bedoelt...", de prijs is er eenmaal naar. Helaas denkt de gemiddelde vakantieganger niet zo. Zoals men de website ziet en de indruk die het nalaat, zo is de indruk die men heeft van de aangeboden vakantiewoning. Het is geen tijdverspilling om iemand in uw familie- of vriendenkring of desnoods een wild vreemde eens naar uw website kijken en laat de spelling controleren. Schaamt u zich voor de website om die aan hen te tonen, dan weet u waarschijnlijk al genoeg...

Wees zorgvuldig met leestekens en hoofdletters. Een keurige website, wekt een nette indruk. Ga zelf eens het internet op en doe voor een avond alsof u zelf een vakantiehuis zoekt in Hongarije. Waarom vind u bepaalde vakantiehuizen niets en waarom vind u bepaalde accommodaties aantrekkelijk? Kijk niet naar de prijs, want een iemand die op zoek is naar kwaliteit doet dat ook niet direct. Toerisme is een leuke wereld om goed aan te kunnen verdienen, mits men waar voor het geld krijgt. Ook in Hongarije zijn er talloze voorbeelden te noemen. Zelfs bij de starters. De vraag is: Bent u het waard? Ik ben er van overtuigd dat u het waard bent, mits u uw toekomstige gasten serieus neemt.

 

 

Uw gasten serieus nemen

Helaas zijn er maar weinig vakantiehuizen die eruit springen en mij enthousiast maken deze te huren. Het ontbreekt vaak aan sfeer, aankleding en wie wil er nu tussen goedkope of tweedehands spullen in een onaangekleed vertrek verblijven gedurende een vakantie? Stel uzelf de vraag en u begrijpt waar de serieuze vakantieganger naar op zoek is. Het hoeft niet duur te zijn, maar vraag uzelf af of u in uw eigen vakantiehuis zou willen verblijven tijdens uw vaak schaarse vakantiedagen. Sfeer, gezelligheid, aankleding en comfort. Ook de tweedehands meubels uit de kringloop of van vrienden en familie zijn een plezier voor het oog met een vrolijke of frisse kleur. Comfort en gezelligheid hoeft niet duur te zijn. U trekt daarmee gelijk een beter publiek en kunt dan ook vrij snel de prijs aanpassen voor dit betere publiek.

 

De gemiddelde website van een vakantiehuisje in Hongarije bestaat uit een korte opsomming van de woning, verhaaltje over de omgeving van Wikipedia en een paar foto's die met te weinig licht of verkeerde camera instellingen genomen zijn. Over het laatste kan ik zeggen dat het type camera niet zoveel uitmaakt, maar het belangrijkste is dat deze goed ingesteld staat en voldoende licht ontvangt wanneer u de foto's maakt. Een korte workshop Fotografie is in dit geval een goede investering. Ongetwijfeld staan er op Youtube talloze gratis video's die u helpen bij het maken van de perfecte foto, dus doe er uw voordeel mee!

 

"We hebben de ruimte en vrijheid om te ondernemen in Hongarije" (Bert & Mathilde)

Zoals we al schrijven heeft de gemiddelde "vakantiehuis in Hongarije"-website een extreem hoog Wikipedia-gehalte. Daar zit niemand op te wachten. Het is vaak dodelijk saaie informatie gekopieerd of herschreven. Veel mensen vinden schrijven moeilijk en dat kan het ook wel zijn, mits u inspiratie heeft. U heeft inspiratie nodig om leuke teksten te schrijven. Deze inspiratie doet u op door tijd te investeren, er lekker op uit te gaan, er op uit gaan, positief naar zaken te durven kijken, het is een "way of life". Duik de kuurbaden in waar u over wil schrijven, eet in de restaurants waar u uw gasten naar toe wil sturen, maak dagjes uit, kortom: pluk de dag! Vergeet daarbij uw fotocamera niet. En maak na het plukken van die dag een aantal notities van alle pluspunten. Mocht u persé de minpunten willen beschrijven om daarvan te leren, doe dat dan op een apart blad. Als u iemand in uw omgeving kent die goed kan schrijven, nodig die uit en geef die een vakantie in ruil voor iedere dag een tekst. Met alle tekst, foto's en ervaringen die u op doet en beleefd hebt, kunt u met overtuiging vertellen en schrijven over úw Hongarije.

 

 

Even een opsomming van dat waar we zojuist over gehad hebben:

  • Kleed uw vakantiehuis aan,
  • Gebruik warme of juist frisse kleuren voor uw website,
  • Neem tijd voor de informatie op uw website,
  • Wees eerlijk over dat gene dat u aanbied,
  • Laat iemand de spelling op uw website controleren,
  • Ruim het vakantiehuis op voor de foto's,
  • Maak en toon foto's van buiten en van binnen,
  • Heeft u uw schaarse vakantiedagen over om bij u door te brengen?

Veel van deze zaken zijn vanzelfsprekend, zal de ondernemer onder u zeggen. Ik blijf erbij dat het starten van een Bed and Breakfast in Hongarije voor iedereen mogelijk is. Bij deze punten blijft het niet, maar u vormt hiermee al een goede basis voor een succesvolle Bed and Breakfast. Daarna is het een kwestie om uw vakantieverblijf goed onder de aandacht komen. Een tip is om een samenwerking aan te gaan met een makelaar in uw regio. Deze zoeken namelijk locaties om klanten onder te brengen. Ook wij zoeken vakantie-accommodaties in heel Hongarije om onze klanten uit Nederland en België onder te brengen. Heeft u een vakantiehuis of camping, neem gerust contact met ons op. Wij adviseren onze partners om verder te komen in het ondernemen in Hongarije en hun accommodatie tot een succes te maken.

 

 

 

 

Mocht u deze informatie nuttig hebben gevonden, plaats dan een link naar onze website Eigen Huis Hongarije (http://eigenhuishongarije.nl) en deel op sociale media.